Sparris, oliver och kalvsky
Sparris, oliver och kalvsky
6 ingredienser
10 m
Fantastisk till framför allt lamm. Jag älskar den stekta smaken som blir i såsen. Unna dig en riktig kalvfond – köp en bra i butiken eller gör en god själv. /Tommy
Tänk på att spä ut enligt förpackningen om du köper koncentrerad fond på flaska, annars blir det för salt!
Bengt Frithiofssons dryckestips: 2208 Ser Lapo, Chianti, Italien (4 solar)
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 16 gröna sparrisar
- 1 dl kalamataoliver utan kärnor, grovhackade
- 2 dl kalvfond (OBS! utspädd om koncentrerad)
- 1 dl parmesanost, riven
- olivolja
- ev salt
Gör så här
- Skär eller bryt bort det nedersta på stammen på sparrisen.
- Stek sparrisen hastigt i olja i en stekpanna, tillsätt oliver, parmesanost och kalvfond, koka ihop till god smak.
- Servera med stekt lamm.