Sparris, oliver och kalvsky

19 röster
10 m
4

Fantastisk till framför allt lamm. Jag älskar den stekta smaken som blir i såsen. Unna dig en riktig kalvfond – köp en bra i butiken eller gör en god själv. /Tommy

Tänk på att spä ut enligt förpackningen om du köper koncentrerad fond på flaska, annars blir det för salt!

Bengt Frithiofssons dryckestips: 2208 Ser Lapo, Chianti, Italien (4 solar)

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 16 gröna sparrisar
  • 1 dl kalamataoliver utan kärnor, grovhackade
  • 2 dl kalvfond (OBS! utspädd om koncentrerad)
  • 1 dl riven parmesanost
  • olivolja
  • ev salt

Gör så här

  1. Skär eller bryt bort det nedersta på stammen på sparrisen.
  2. Stek sparrisen hastigt i olja i en stekpanna, tillsätt oliver, parmesanost och kalvfond, koka ihop till god smak.
  3. Servera med stekt lamm.
17 april 2015

Fler goda recept