Scones med tillbehör

6 röster

På Hotel Diplomat serveras afternoon tea med scones och tillbehör som clotted cream, apelsinmarmelad och sylt på blandade bär.

Receptet på scones räcker till 6 stycken, sylten och marmeladen räcker till fler tillfällen.

Afternoon tea med Stefan

Scones med tillbehör


Club sandwich


Minidonuts med äppelsorbet


Tre kanapéer

Apelsingravad lax


Anklever med sultanrussin


Skagen med löjrom


Visa mer

Du behöver

Scones 6 st

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl socker
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 ägg till pensling

Clotted Cream

  • 1 förp crème fraiche, 2 dl

Apelsinmarmelad

  • 1 kg apelsiner, sköljda och grovmixade
  • 500 g syltsocker
  • 1 citron, saften

Sylt på blandade bär

  • 1 kg blandade bär
  • 1 kg syltsocker
  • Någon nejlika, ev
  • Vaniljstång, ev

Gör så här

  1. Scones
    Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tärna smöret och blanda ihop med de torra.
  4. Vispa ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
  6. Dela degen i 6 bitar och lägg i muffinsformar.
  7. Pensla med vispat ägg.
  8. Baka av i ca 10 minuter.
  9. Clotted Cream
    Häng av crème fraiche i ett kaffefilter under natten.
  10. Apelsinmarmelad
    Blanda alla ingredienser.
  11. Låt koka ihop i 15 minuter.
  12. Sylt på blandade bär
    Blanda ihop alla ingredienser.
  13. Låt koka ihop ca 15 minuter.
31 mars 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept