Lammrulle med kalkon och fetaostsallad

Foto: TV4
Lammrulle med kalkon och fetaostsallad
17 ingredienser
Kocklandslaget bjuder på smaskiga lammfärsrullar med kalkon.
Ingredienser
Lammrulle
- 300 g lammfärs
- 2 ägg
- 2 msk dijonsenap
- 1 dl ströbröd
- 0,5 dl oliver, hackade
- 1 gul lök, riven
- 1 klyfta vitlök, riven
- 4 skivor kalkon
- 1 zucchini
sallad
- 1 aubergine
- 4 tomater
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk starkt paprikapulver
- 1 msk oregano
- 80 g fetaost, tärnad
- romansallad
- solroskärnor
Gör så här
- Blanda ströbröd, ägg, dijonsenap och lök. Låt svälla i ett par minuter.
- Blanda i färsen och oliverna. Smaksätt med salt och peppar. Forma en avlång rulle.
- Hyvla zucchinin med en osthyvel. Pensla ett folieark med olja och lägg på zucchini och kalkonen. Rulla ihop med färsrullen och baka av i ugnen på 200° grill i 15 minuter. Tag sedan av folien och kör 5 minuter till för att få lite färg.
- Skala auberginen och skär ner den i bitar. Vänd runt den med oljan samt resterande av zucchinin och paprikapulver samt salt.
- Klyfta tomaten och vänd med oregano samt lite olja. Krydda med salt och svartpeppar, lägg upp med aubergine på plåt och rosta i ugnen på 200° cirka 10 minuter.
- Låt svalna ett par minuter innan du blandar i fetaosten, romansalladen och solrosfröna. Blanda runt och lägg upp med lammrullen.