Broccolisoppa med gröna ärtor

Josefine Jäger

Broccolisoppa med gröna ärtor

11 ingredienser

45 min

Fyllig grön soppa som görs på broccoli, blomkål och gröna ärtor. Smaksätts med mandel, lime och ingefära. Förstärk gärna färgen och näringen genom att lägga till en näve spenat.

Recept på grönkålschips hittar du här.

Ingredienser

portioner
  • 100 g broccoli
  • 100 g blomkål
  • 1 gul lök (liten)
  • 2,5 dl mandeldryck
  • 2 dl vatten
  • 1 msk lantbuljong
  • 0,5 dl limefrukt, pressad
  • 2 dl gröna ärtor, tinade
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk havssalt

Topping

  • grönkålschips

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Skala löken. Skär broccoli, blomkål och gul lök i lika stora bitar. Fördela allt på plåten. Rosta i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
  3. Koka upp mandelmjölk, vatten och lantbuljong i en kastrull.
  4. Mixa med limejuice, ärter, ingefära och salt till en slät soppa. Fyll upp i skålar och toppa med grönkålschips.