Bakad torsk med pepparmajonnäs och kantareller

Jonas Dahlbom

Bakad torsk med pepparmajonnäs och kantareller

15 ingredienser

Ugnsbakad torsk, potatisstomp med örter och brynt smör samt majonnäs smaksatt med vitpeppar.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 7 dl vatten
  • 200 g kantareller
  • 75 g smör, brynt
  • 12 potatisar (små)
  • 4 steklökar, delade och lättkokta
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 msk färsk salvia
  • 2 msk persilja, plockad
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • vitpeppar, från kvarn
  • salt

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och vatten. Lägg i torsken och låt stå i 1 timme. Tag upp torsken och torka av den. Lägg den på en smörad plåt och baka i ugnen på 130 grader tills innertemperaturen är 40-42 grader.
  2. Fräs kantarellerna i smör. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka potatisen med skal i saltat vatten. Tryck till den försiktigt och blanda med det brynta smöret, lök, citronzest, saft, persilja och salvia.
  4. Blanda majonnäs och crème fraiche och smaksätt med rikligt med vitpeppar.