Börja med fritera rågbrödet. Hetta upp rapsolja i en kastrull, minst 1 cm i botten ska det vara. Bryt rågbrödet i stora smulor och fritera till frasigt, ca 1 minut. Låt rinna av väl på hushållspapper. Ställ åt sidan.
Skiva fänkålen fint, gärna på en mandolin. Droppa över citron och salta och peppra. Ställ åt sidan.
Gör majonnäsen genom att vispa samman rumstempererade äggulor med wasabi och risvinäger. Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning till en väldigt tjock majonnäs.
Rör samman soja och honung och rör i blandningen i majonnäsen. Tillsätt ev mer soja om du vill ha mer sälta eller salta. Mal lite peppar över och rör runt.
Skiva laxen i tunna skivor, ca 3 mm, och lägg direkt på tallriken.
På ett dekorativt sätt, lägg den syrade fänkålen brevid, spritsa eller klicka ut wasabimajonnäs och toppa med forellrom, friterat rågbröd samt gräslök.