Lammköttbullar med morotstomp
Lammköttbullar med morotstomp
8 ingredienser
En lyxigare köttbulle.
FestHusmanskost och receptklassikerKöttbullar, Kökets bästa receptLammSvensk/nordisk matVardagsmiddag
Ingredienser
- 500 g lammfärs
- 50 g späck, finmalt
- 1 ägg
- 1 dl färskrivet bröd
- 1,5 dl mjölk
- 1 msk färsk timjan och rosmarin, finskuren
- 500 g morot
- smör
Gör så här
- Viktigt! Arbeta först in saltet ordentligt i färsen. Tillsätt ägget och arbeta även in det. Gör du så här blir resultatet mycket bättre. Du får en färs som binder vätskan och håller ihop bättre. Blanda därefter i övriga ingredienser. Rulla bullarna och stek i smör.
- Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av kokspadet, spara en del. Mosa (stompa) med en gaffel eller en potatisstöt så att det blir en del mindre bitar kvar. Rör i ca 50 g rumstempererat smör. Späd vid behov med lite kokspad till krämig konsistens.