Lammköttbullar med morotstomp

Lammköttbullar med morotstomp
Foto: Henrik Norström
Henrik Norström
Henrik Norström

Lammköttbullar med morotstomp

8 ingredienser

En lyxigare köttbulle.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 50 g späck, finmalt
  • 1 ägg
  • 1 dl färskrivet bröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 msk färsk timjan och rosmarin, finskuren
  • 500 g morot
  • smör

Gör så här

  1. Viktigt! Arbeta först in saltet ordentligt i färsen. Tillsätt ägget och arbeta även in det. Gör du så här blir resultatet mycket bättre. Du får en färs som binder vätskan och håller ihop bättre. Blanda därefter i övriga ingredienser. Rulla bullarna och stek i smör.
  2. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av kokspadet, spara en del. Mosa (stompa) med en gaffel eller en potatisstöt så att det blir en del mindre bitar kvar. Rör i ca 50 g rumstempererat smör. Späd vid behov med lite kokspad till krämig konsistens.