Buffalovingar av seitan med bluecheesesås

koket.se
Buffalovingar av seitan med bluecheesesås
Foto: Cecilia Vikbladh

Buffalovingar av seitan med bluecheesesås

Av: Cecilia Vikbladh

Från: Nyhetsmorgon

27 ingredienser

Pankopanerade bitar av seitan som serveras med blåmögelostsås och het sås.

Du kan sjuda

seitandegen

i en eller två lite större bitar, för att sedan skära i strimlor eller bitar. Jag har valt att knipa av små bitar av degen som i det här fallet ska påminna om kycklingvingar. Jag drog dessutom lite i dem innan jag lät dem glida ner i kokbuljongen, för att de skulle få den ”rätta” formen. Även om bitarna är mindre så mår de bra av att sjuda i upp till en timme.

Se Cecilia Vikbladh laga receptet

logo

Ingredienser

Hot wing-sås

  • 0,5 dl hot sauce, typ Louisiana, Srirasha eller liknande
  • 3 msk smör
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk tabasco
  • 0,5 tsk worcestersås
  • 0,5 tsk salt

Bluecheesesås

  • 2,5 dl gräddfil
  • 2,5 dl majonnäs
  • 2 dl grönmögelost, smulad
  • 1 msk vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)
  • 1 msk färsk citronjuice
  • 2-6 droppar tabasco
  • 2 msk gul lök, finriven
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk persilja, finhackad

Seitanvingar

  • ca 400 g färdig seitan, i småbitar
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk vitlökspulver (helst ekologisk)
  • 0,5 msk lökpulver (helst ekologisk)
  • 1 tsk paprikapulver, helst med röksmak
  • strösocker, en nypa
  • 0,5 tsk salt
  • 3-4 msk smakneutral olja

Till servering

  • morot, selleri och gurka i stavar

Gör så här

  1. Börja med blanda samman ingredienserna till den starka såsen i en kastrull. Koka upp. Dra sedan kastrullen åt sidan.
  2. Blanda samman gräddfil och majonnäs i en skål. Rör sedan ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och kanske lite extra citron.
  3. Blanda de torra ingredienserna till paneringen i en plastpåse.
  4. Stoppa sedan ner seitanbitarna i påsen och skaka "vingköttet" med de torra kryddorna.
  5. Hetta upp oljan i ett stekjärn och tillaga på medelvärme tills vingarna fått färg och blivit lite krispiga.
  6. Fiska upp seitanvingarna och låt dem droppa av på lite hushållspapper. Lägg vingarna i en skål och droppa över den starka såsen.
  7. Servera med morot- gurka- och selleristavar.