Nyfångad fisk med ingefära, örter och sesamvinägrett

Nyfångad fisk med ingefära, örter och sesamvinägrett
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Nyfångad fisk med ingefära, örter och sesamvinägrett

3

9 ingredienser

15 m

Det här är ett kul och somrigt sätt att slänga ihop något snabbt och fräscht till drinken ute i trädgården. Jag lovar, du kommer att ”impa” på de flesta! /Tina

Ingredienser

portioner4
  • 300 g pinfärsk fiskfilé i hel bit (t ex lax, hälleflundra eller torsk)
  • 1 ask ärtskott (eller dill)
  • 1 kruka blomkrasse, gärna extra örtblommor till garnering (eller annan ört)
  • 1 liten burk inlagd japansk ingefära (gari)

Sesamvinägrett

  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk japansk tamarisoja
  • 1 msk vitvinsvinäger (eller citronjuice)
  • 0,5 msk honung, flytande
  • 1 msk neutral rapsolja

Gör så här

  1. Skär fisken i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack :-))
  2. Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela örter på fisken och klipp över krassen.
  3. Blanda vinägretten, gärna i en burk med tätt lock och skaka runt dressingen…
  4. Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på fisken. Ringla över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor. Servera som en fräsch plock-/lunchrätt.