Nudelsoppa med lax och röd curry

koket.se
Nudelsoppa med lax och röd curry
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Nudelsoppa med lax och röd curry

16 ingredienser

20 m

Lättlagad nudelsoppa med lax, svamp, röd curry och kokosmjölk. Jättegott!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 250 g nudlar

Soppa

  • 0,25 purjolök (det vita)
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 morot, fintärnad
  • 0,5 citrongräs, finstrimlad
  • 1 msk röd currypasta
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 400 g kokosmjölk
  • 400 g lax, tärnad
  • 200 g svamp, shiitake/ostronskivling, riven
  • 0,5 dl koriander, hackad
  • 2 salladslökar
  • 1 limefrukt
  • japansk soja

Garnering

  • färsk koriander
  • 1 dl salta och rostade cashewnötter

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs purjo, vitlök, morot och citrongräs i lite matolja. Gå i med currypasta, kycklingbuljong och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ca 5-10 minuter.
  3. Lägg i svampen, koriander, tärnad lax och strimlad salladslök precis innan servering.
  4. Smaksätt med soja så man får rätt sälta och lime för rätt syra. Blanda sedan med nudlarna, toppa med koriander och cashewnötter - njut.