Nudelsoppa med lax och röd curry

26 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g nudlar

Soppa

  • 0,25 purjolök, den vita delen
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 morot, fintärnad
  • 0,5 citrongräs, finstrimlad
  • 1 msk röd currypasta
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 400 g kokosmjölk
  • 400 g färsk lax, tärnad
  • 200 g svamp, shiitake/ostronskivling, riven
  • 0,5 dl koriander, hackad
  • 2 salladslökar
  • 1 lime
  • japansk soja

Garnering

  • färsk koriander
  • 1 dl saltrostade cashewnötter

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs purjo, vitlök, morot och citrongräs i lite matolja. Gå i med currypasta, kycklingbuljong och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ca 5-10 minuter.
  3. Lägg i svampen, koriander, tärnad lax och strimlad salladslök precis innan servering.
  4. Smaksätt med soja så man får rätt sälta och lime för rätt syra. Blanda sedan med nudlarna, toppa med koriander och cashewnötter - njut.
16 april 2016

Fler goda recept