Nils Emils strömmingslåda

3 röster
40 min
4
Strömmingslåda
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Strömmingslåda är en svensk klassiker som fungerar lika bra på julbordet som på en vanlig onsdag.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl gräslök, hackad
  • smör
  • salt
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör rullar av strömmingsfiléerna med en bit ansjovis i varje, skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  2. Slå på ansjovisspadet över strömmingarna och salta en aning.
  3. Blanda grädde, chilisås och gräslök. Slå över blandningen och strö på lite ströbröd.
  4. Grädda i varm ugn i cirka 25 minuter. Servera med färsk potatis och gräddfil.
4 juni 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept