Lingonfromage
Lingonfromage
6 ingredienser
3h 20 min
En god avrundning på en middag med de svenskaste av bär.
Ingredienser
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 2 dl rårörda lingon
- 3 dl vispgrädde
- 6 gelatinblad
Garnering:
- 4 msk rårörda lingon
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter.
- Kör lingonen i mixer till en puré. Vispa äggulor och socker till en pösig kräm.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa äggvitorna och grädden var för sig till hårt skum.
- Rör ner de smälta gelatinbladen i äggsmeten och rör sedan även i lingonpurén. Blanda ner grädden och äggvitorna.
- Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåpet i några timmar.
- Slå upp fromagen på tallrikar, garnera med rårörda lingon och servera.