Moules mariniéres med basilika och tomater

Moules mariniéres med basilika och tomater
Foto: Heléne Pe
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Moules mariniéres med basilika och tomater

Av: Niklas Ekstedt

Från: Niklas smaker

11 ingredienser

Lyxig förrätt som är oförskämt enkel att göra. Perfekt när du vill imponera på någon…

Ingredienser

portioner
  • 3 plommontomater
  • 1 dl färsk basilika
  • salt
  • peppar
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • kapris
  • dill

Gör så här

  1. Skär tomaterna i små tärningar.
  2. Lägg dem i en skål tillsammans med basilikan.
  3. Blanda om, salta och peppra.
  4. Borsta musslorna i kallt vatten och pilla bort eventuellt skägg.
  5. Hacka gul lök och vitlök.
  6. Fräs all lök i lite olja i en stor gryta på hög värme.
  7. Tillsätt musslorna och därefter vinet (som inte skall täcka musslorna).
  8. Ånga musslorna under lock tills de har öppnat sig.
  9. Släng de musslor som inte öppnats.
  10. Servera musslorna i djupa tallrikar.
  11. Häll buljongen från grytan över musslorna.
  12. Strö över tomat och basilikablandningen, lite kapris och dill.