Nässelsoppa, Sandra Mastios recept

Nässelsoppa, Sandra Mastios recept
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Nässelsoppa, Sandra Mastios recept

8

5 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Ta vara på ogräset - den här nässelsoppan är fantastiskt god! Gör soppan på havregrädde då blir det både gott och helt vego.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 l nässlor
  • 5 dl havregrädde
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk salt
  • 1 krm muskot, riven

Servering

  • 2 msk ramslök, strimlad
  • bröd, rostat
  • olivolja

Gör så här

  1. Skölj och ansa nässlorna, häll på kokande vatten och låt dem stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet (skölj gärna ditt hår i det avsvalnade vattnet!) och krama ur nässlorna.
  2. Finhacka löken och stek den mjuk och söt i olivoljan. Lägg ner nässlorna och fräs någon minut.
  3. Slå på havregrädden, buljongen, salt och muskotnöt och låt koka ihop. Mixa med en stavmixer så slätt du vill ha soppan.
  4. Servera med några droppar olivolja, en bit rostat bröd och strimlad ramslök.
  5. Vill du så kan du servera soppan med nyskalade räkor, kokt ägg, en klick crème fraiche.