Nässelsoppa, Sandra Mastios recept

3 röster
20 m
4
Nässelsoppa, Sandra Mastios recept
Foto: Sandra Mastio

Ta vara på ogräset - den här nässelsoppan är fantastiskt god! Gör soppan på havregrädde då blir det både gott och helt vego.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 l nässlor
  • 5 dl havregrädde
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk salt
  • 1 krm riven muskotnöt

Servering

  • 2 msk ramslök, strimlad
  • rostat bröd
  • olivolja

Gör så här

  1. Skölj och ansa nässlorna, häll på kokande vatten och låt dem stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet (skölj gärna ditt hår i det avsvalnade vattnet!) och krama ur nässlorna.
  2. Finhacka löken och stek den mjuk och söt i olivoljan. Lägg ner nässlorna och fräs någon minut.
  3. Slå på havregrädden, buljongen, salt och muskotnöt och låt koka ihop. Mixa med en stavmixer så slätt du vill ha soppan.
  4. Servera med några droppar olivolja, en bit rostat bröd och strimlad ramslök.
  5. Vill du så kan du servera soppan med nyskalade räkor, kokt ägg, en klick crème fraiche.
14 april 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept