Ugnsbakad lax med pinje- och örttäcke

Ugnsbakad lax med pinje- och örttäcke LCHF
Foto: Hans Desser

Ugnsbakad lax med pinje- och örttäcke

40

10 steg att laga

16 ingredienser

Ugnsbakad lax med ett krispigt täcke av pinjenötter och örter. Recept från boken Näringsrik & naturlig LCHF.

Läs mer om boken

Näringsrik & naturlig LCHF


Ingredienser

portioner4 portioner

Ugnsbakad lax

  • 50 g pinjenötter
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 burk svarta oliver, urkärnade [290 g]
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 kruka dill
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron (ekologisk)
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 blomkål
  • 1-2 dl crème fraîche
  • 1 förp blandade gröna blad (påse)
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 burk gröna oliver, urkärnade [290 g]

Gör så här

  1. Ugnsbakad lax
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Riv eller pressa vitlöken.
  4. Mixa pinjenötter (spara några till garnering), vitlök, oliver, de färska örterna, olivoljan samt finrivet skal och saft av citronen.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp lax på en ugnsfast form och fördela örtröran på laxbitarna.
  7. Tillaga laxen i ugnen i 15–20 minuter.
  8. Koka blomkålen mjuk och mixa med crème fraiche.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera din ugnsbakade lax med salladsblad, olja, vinäger, gröna oliver och lite pinjenötter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer