9 mumsiga munkar du måste prova

Munk, doughnut eller flottyrmunk - kärt barn har många namn, som man brukar säga. Oavsett namn har de runda skapelserna kommit att bli älskade av alla.

Det friterade bakverket har sitt ursprung i, inte helt otippat, landet på andra sidan atlanten - USA. Under åren har munkarna kommit att utvecklas och finns med eller utan hål, fylld eller ofylld och oftast toppad med glasyr, strössel eller socker! Här listar vi våra 9 bästa munk-recept - DO enjoy!

1. Tove Nilssons munkar

Tove Nilssons klassiska variant på munkar rullade i socker är just precis - en klassiker!

2. Västafrikanska munkar - puff puff

Zeinas take på munkar! Friterade bollar gjorda på vetedeg med jäst i. Smaksätt med antingen kanel eller muskot.

3. Birgittas Berlinermunkar

Birgitta Rasmussons friterade munkar fyllda med äppelmos.

4. Roys doughnuts med chokladglasyr

Nyfriterade munkar med en len chokladglasyr är bara för gott! Strössla med ditt finaste strössel eller hackade jordnötter.

5. Blåbärsmunkar

Fluffig munk fylld med blåbär, vilken drömkombo!

6. Cronuts

Croissant + doughnut = sant. Krispigt, härligt och alldeles underbart!

7. Leilas grundrecept på munkar

Leilas grundrecept på munkar som du sedan fyller med äpplen eller blåbär. Du kan även toppa dina donuts med chokladfrosting eller glasyr, yum!

8. Äppelmunkar med kanel

Den underbara smakkombinationen äpple och kanel gör sig självklart bra även i en nygräddad munk!

9. Cheesecakedonuts med nutella

Behöver vi ens kommentera denna fantastiska skapelse. Som två himmelriken som slås samman och vips uppstår denna munk!

Fler tips!