Grillade körsbärstomater med örtolja och babymozzarella
Grillade körsbärstomater med örtolja och babymozzarella
8 ingredienser
Vackrast med tomater som är kvar på sin kvist. Beräknad för cirka 15 personer.
Ingredienser
- ca 2 kg körsbärstomater, helst på kvist
- 2 dl blandade örter, hackade (röd basilika, persilja, mejram och gräslök)
- 1 dl olivolja
- 0,33 dl balsamvinäger
- 4 askar minimozzarella (à 125 g)
- 1 förp minikalamataoliver
- flingsalt
- svartpeppar, grovmalen
Gör så här
- Lägg tomaterna på en plåt.
- Pensla dem med olivolja, strö över salt och svartpeppar.
- Grilla tomaterna i ugnen på 250° i c:a 5 minuter.
- Blanda örterna med oljan och smaka av med salt. Häll över tomaterna och låt stå i ett par timmar.
- Lägg upp minimozzarellan i en skål tillsammans med oliverna. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Droppa ner balsamvinäger och sprid tomaterna runtom.
- Servera med bröd.