Nässelfyllda vol-au-vents med färskrökt lax

Nässelfyllda vol-au-vents med färskrökt lax
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Nässelfyllda vol-au-vents med färskrökt lax

Av: Monika Ahlberg

Från: Monikas bästa menyer - för våren

10 ingredienser

Spröda vol-au-vents passar fint att fylla med gräddstuvade nässlor och färskrökt lax.

Beräknas för ca 6 personer.

Ingredienser

Fyllning:

  • 2 l späda nässlor
  • 6 cm purjolök
  • Smör till pannan
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk dijonsenap

Till servering och garnering:

  • 6 skivor färskrökt lax
  • citronrasp
  • dill

Gör så här

  1. Förväll nässlorna i 1 minut. Låt rinna av.
  2. Dela purjolöken på längden. Skölj och skiva den tunt.
  3. Hetta upp smöret i en panna och fräs strimlorna.
  4. Tillsätt nässlorna och slå på grädden. Låt koka ihop ett par minuter.
  5. Smaka av med salt, vitpeppar och senap.
  6. Fördela blandningen i flarnen.
  7. Lägg på en eller två laxskivor, citronrasp och garnera med dill.