Nässelfyllda vol-au-vents med färskrökt lax
Nässelfyllda vol-au-vents med färskrökt lax
10 ingredienser
Spröda vol-au-vents passar fint att fylla med gräddstuvade nässlor och färskrökt lax.
Beräknas för ca 6 personer.
Ingredienser
Fyllning:
- 2 l späda nässlor
- 6 cm purjolök
- Smör till pannan
- 2 dl vispgrädde
- salt
- vitpeppar
- 2 tsk dijonsenap
Till servering och garnering:
- 6 skivor färskrökt lax
- citronrasp
- dill
Gör så här
- Förväll nässlorna i 1 minut. Låt rinna av.
- Dela purjolöken på längden. Skölj och skiva den tunt.
- Hetta upp smöret i en panna och fräs strimlorna.
- Tillsätt nässlorna och slå på grädden. Låt koka ihop ett par minuter.
- Smaka av med salt, vitpeppar och senap.
- Fördela blandningen i flarnen.
- Lägg på en eller två laxskivor, citronrasp och garnera med dill.