Laxtartar i snapsglas

Laxtartar i snapsglas
Foto: Tina Kindblom/TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Laxtartar i snapsglas

9 ingredienser

15 min

Snabb och enkel tartar. Se till att den färska laxen varit fryst i minst 1 dygn.

Beräknas för ca 6 personer.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 300 g färskrökt lax
  • 300 g lax
  • 1 dl gräslök, fint hackad
  • 4 msk dill, fint hackad
  • salt
  • vitpeppar, nymalen

Till garnering:

  • 100 g forellrom (eller löjrom)
  • färska räkor
  • limefrukt, rivet skal av

Gör så här

  1. Grovhacka laxen och finhacka gräslök och dill. Blanda samman och smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Lägg upp blandningen i 8-10 små glas. Dekorera med rom, räkor och limeskal.