Midsommarsill med senap, citron och örter
Midsommarsill med senap, citron och örter
13 ingredienser
20 m
Myllymäkis krämiga sill med två sorters senap, massor av färska örter samt citron. Perfekt på midsommarbordet!
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 200 g inläggningsklar sill
- 1 msk svensk senap
- 1 msk dijonsenap
- 1 citron, skal av hela och saft av halva
- 4 tsk honung
- 1-1,5 dl matolja
- 0,5 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 färska lökar, med blast
- 0,5 kruka dill
- 1 knippe gräslök
- 0,5 kruka persilja
- 0,5 kruka körvel
Gör så här
- Skiva bitar av sillen och lägg ut på ett serveringsfat.
- Blanda senap, honung, riven vitlök, rivet citronskal och citronsaft i en skål. Slå på en tunn stråle med olja och vispa hela tiden så att det binder ihop. Avsluta med salt och peppar.
- Slå sedan såsen över sillen, slå på mycket sås men man skall fortfarande se sillen. Skiva löken tunt och plocka och skär ned alla örter. Toppa sillen med löken och örter. Servera!