Matjessill på rostad kavring
Matjessill på rostad kavring
9 ingredienser
20 m
"Det är trevligt att dekorera och lägga upp små färdiga mackor med sillen. Det blir inbjudande och lättare att beräkna hur mycket som går åt på julbordet." /Klas Lindberg
Se Klas Lindberg laga receptet

Ingredienser
Sill och kavring
- 2 hela matjessillfiléer
- 2 skivor kavring
Syrad grädde
- 0,5 dl smetana
- 1 tsk ättiksprit 12 %
- salt
- svartpeppar
Servering
- 50 g lagrad ost, bruten i bitar (t.ex. långlagrad Svecia)
- 1 rödlök, tunt skivad och lagd i kallt vatten (liten)
- dill
Gör så här
Sill och kavring
- Dela sillfiléerna på mitten och sedan längden så du får 4 bitar som är ca 2x7 cm var.
- Dela även brödskivorna så de är lika stora som sillbitarna.
Syrad grädde
- Blanda samma ingredienserna till den syrade grädden och smaka av med salt och peppar.
Servering
- Rosta eller stek brödbitarna.
- Toppa varje bit med syrad grädde, sill, smulad ost, rödlök och dill.