Matjessill på rostad kavring

koket.se
Matjessill på rostad kavring
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Matjessill på rostad kavring

9 ingredienser

20 m

"Det är trevligt att dekorera och lägga upp små färdiga mackor med sillen. Det blir inbjudande och lättare att beräkna hur mycket som går åt på julbordet." /Klas Lindberg

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Sill och kavring

  • 2 hela matjessillfiléer
  • 2 skivor kavring

Syrad grädde

  • 0,5 dl smetana
  • 1 tsk ättiksprit 12 %
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 50 g lagrad ost, bruten i bitar (t.ex. långlagrad Svecia)
  • 1 rödlök, tunt skivad och lagd i kallt vatten (liten)
  • dill

Gör så här

Sill och kavring

  1. Dela sillfiléerna på mitten och sedan längden så du får 4 bitar som är ca 2x7 cm var.
  2. Dela även brödskivorna så de är lika stora som sillbitarna.

Syrad grädde

  1. Blanda samma ingredienserna till den syrade grädden och smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Rosta eller stek brödbitarna.
  2. Toppa varje bit med syrad grädde, sill, smulad ost, rödlök och dill.