Matjessill med gulbetor, brynt smör, gräddfil och rostad vallmo

Matjessill med gulbetor, brynt smör, gräddfil och rostad vallmo

0

5 ingredienser

30 min

Visst kan man äta sill mer än under de klassiska högtiderna så som jul, midsommar och påsk. Stjärnkockarna Frida Ronge och Thomas Sjögren har skapat ett par riktigt utsökta och spännande rätter med sill som huvudråvara. Imponera i köket och njut ut av någon, eller flera, av dessa fint komponerade smårätter.

Ingredienser

portioner4
  • 200 g Abba klassisk matjes (hela filéer)
  • 8 gulbetor
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk blå vallmofrön
  • 200 g smör

Gör så här

  1. Täck gulbetorna i vatten och koka dem mjuka. Skala betorna och dela ner dem i klyftor.
  2. Bryn smöret i en kastrull genom att smälta smöret under omrörning tills det börjar bli brunt. Låt svalna lite innan servering.
  3. Lägg vallmon i en torr stekpanna och rosta tills det börjar poppa och doftar rostat.
  4. Skär Abba Matjessill i mindre bitar. Servera sillen på tallrik tillsammans med gräddfil, vallmo, gulbetor och toppa med det brynta smöret.