Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm
POPULÄRT
Foto: TV4
Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm
28
Spara
Av:
Tom Sjöstedt
Från:
Kökets middag
14
ingredienser
25 m
Enkelt
Fisk
Husmanskost och receptklassiker
Midsommarmat
Snabbt
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Se Tom Sjöstedt laga receptet
Ingredienser
400 g matjessill hel (gärna Norröna)
Dillslungad potatis
600 g färskpotatis, skrubbad
50 g smör
1 knippe dill, hackad
Pepparrotskräm
2 dl smetana
0,5 dl färsk pepparrot
salt
Snabbpicklad gurka
1 dl ättika
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 gurka
Garnering
rödlök, tunt skivad
färsk pepparrot, riven
färsk dill
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skär sillen i feta bitar.
Koka potatisen och häll av vatten. Smält smöret och slunga potatisen. Avsluta med dillen precis innan servering.
Vispa smetanan så den blir fluffig. Blanda i pepparrot och smaka av med salt.
Vispa ihop ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin. Låt ligga, gärna över natten om man hinner.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut
Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm | Köket.se