Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm

24 röster
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g matjessill hel (gärna Norröna)

Dillslungad potatis

  • 600 g färskpotatis, skrubbad
  • 50 g smör
  • 1 knippe dill, hackad

Pepparrotskräm

  • 2 dl smetana
  • 0,5 dl färsk pepparrot
  • salt

Snabbpicklad gurka

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 gurka

Garnering

  • rödlök, tunt skivad
  • färsk pepparrot, riven
  • färsk dill
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär sillen i feta bitar.
  2. Koka potatisen och häll av vatten. Smält smöret och slunga potatisen. Avsluta med dillen precis innan servering.
  3. Vispa smetanan så den blir fluffig. Blanda i pepparrot och smaka av med salt.
  4. Vispa ihop ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin. Låt ligga, gärna över natten om man hinner.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...