Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm

Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm

25

4 steg att laga

14 ingredienser

25 m

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g matjessill hel (gärna Norröna)

Dillslungad potatis

  • 600 g färskpotatis, skrubbad
  • 50 g smör
  • 1 knippe dill, hackad

Pepparrotskräm

  • 2 dl smetana
  • 0,5 dl färsk pepparrot
  • salt

Snabbpicklad gurka

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 gurka

Garnering

  • rödlök, tunt skivad
  • färsk pepparrot, riven
  • färsk dill

Gör så här

  1. Skär sillen i feta bitar.
  2. Koka potatisen och häll av vatten. Smält smöret och slunga potatisen. Avsluta med dillen precis innan servering.
  3. Vispa smetanan så den blir fluffig. Blanda i pepparrot och smaka av med salt.
  4. Vispa ihop ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin. Låt ligga, gärna över natten om man hinner.