Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm

Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm

25

4 steg att laga

14 ingredienser

25 m

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g matjessill hel (gärna Norröna)

Dillslungad potatis

  • 600 g färskpotatis, skrubbad
  • 50 g smör
  • 1 knippe dill, hackad

Pepparrotskräm

  • 2 dl smetana
  • 0,5 dl färsk pepparrot
  • salt

Snabbpicklad gurka

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 gurka

Garnering

  • rödlök, tunt skivad
  • färsk pepparrot, riven
  • färsk dill

Gör så här

  1. Skär sillen i feta bitar.
  2. Koka potatisen och häll av vatten. Smält smöret och slunga potatisen. Avsluta med dillen precis innan servering.
  3. Vispa smetanan så den blir fluffig. Blanda i pepparrot och smaka av med salt.
  4. Vispa ihop ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin. Låt ligga, gärna över natten om man hinner.
TIPS!
läs mer
heleena  lyth - kexchoklad

7 snabbfixade snacks

Gott & enkelt!

Läs mer