Du behöver

  • 400 g hel matjessill, gärna Norröna

Dillslungad potatis

  • 600 g färskpotatis, skrubbad
  • 50 g smör
  • 1 knippe dill, hackad

Pepparrotskräm

  • 2 dl smetana
  • 0,5 dl pepparrot
  • salt

Snabbpicklad gurka

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 gurka

Garnering

  • rödlök, tunt skivad
  • pepparrot, riven
  • färsk dill

Gör så här

  1. Skär sillen i feta bitar.
  2. Koka potatisen och häll av vatten. Smält smöret och slunga potatisen. Avsluta med dillen precis innan servering.
  3. Vispa smetanan så den blir fluffig. Blanda i pepparrot och smaka av med salt.
  4. Vispa ihop ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin. Låt ligga, gärna över natten om man hinner.
Kommentera receptet

Fler goda recept