Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm
Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm
14 ingredienser
25 m
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
- 400 g matjessill hel (gärna Norröna)
Dillslungad potatis
- 600 g färskpotatis, skrubbad
- 50 g smör
- 1 knippe dill, hackad
Pepparrotskräm
- 2 dl smetana
- 0,5 dl färsk pepparrot
- salt
Snabbpicklad gurka
- 1 dl ättika
- 2 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 1 gurka
Garnering
- rödlök, tunt skivad
- färsk pepparrot, riven
- färsk dill
Gör så här
- Skär sillen i feta bitar.
- Koka potatisen och häll av vatten. Smält smöret och slunga potatisen. Avsluta med dillen precis innan servering.
- Vispa smetanan så den blir fluffig. Blanda i pepparrot och smaka av med salt.
- Vispa ihop ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin. Låt ligga, gärna över natten om man hinner.