4 portioner

Du behöver

  • 400 g hel matjessill, gärna Norröna

Dillslungad potatis

  • 600 g färskpotatis, skrubbad
  • 50 g smör
  • 1 knippe dill, hackad

Pepparrotskräm

  • 2 dl smetana
  • 0,5 dl pepparrot
  • salt

Snabbpicklad gurka

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 gurka

Garnering

  • rödlök, tunt skivad
  • pepparrot, riven
  • färsk dill

Gör så här

  1. Skär sillen i feta bitar.
  2. Koka potatisen och häll av vatten. Smält smöret och slunga potatisen. Avsluta med dillen precis innan servering.
  3. Vispa smetanan så den blir fluffig. Blanda i pepparrot och smaka av med salt.
  4. Vispa ihop ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin. Låt ligga, gärna över natten om man hinner.
3 juni 2017

Fler goda recept