Matjessill med brynt lök, lagrad ost och gräddfil

koket.se
Matjessill med brynt lök, lagrad ost och gräddfil
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Matjessill med brynt lök, lagrad ost och gräddfil

9 ingredienser

40 m

"Matjessill, rågbröd och lagrad ost är toppen. Lägg till långsamt stekt lök. Då snackar vi! Kombinationen med ölen är 10 poäng." /Klas Lindberg

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl gräddfil
  • ättiksprit 12 % (eller vinäger)
  • 1 gul lök, fint skuren
  • smör
  • salt
  • 2 skivor grovt bröd, ca 4x 4 cm så du har 8 stycken bitar (rågbörd)
  • 2 matjessillfiléer, skuren i bitar
  • 30 g hårdost, grovt riven (lagrad svensk)
  • gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt rinna av i 30 minuter. Smaksätt med lite ättika eller vinäger.
  2. Stek löken på låg värmen i smör, den ska bli gyllene och helt mjuk. Avsluta med att salta.
  3. Toppa rågbrödet med stekt lök, matjessill, små klickar av gräddfil och riven ost.
  4. Avsluta med gräslök.