Potatissallad med salami, ruccola och gröna oliver
Potatissallad med salami, ruccola och gröna oliver
14 ingredienser
10 min
En fräsch potatissallad med vinägrett som är perfekt i buffén.
Ingredienser
- 1 rödlök
- 3 msk sherryvinäger
- 5 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 150 g salami
- 1 röd paprika
- 1 dl gröna oliver
- 2 msk kapris
- 500 g färskpotatis, kokt
- 2 msk persilja, hackad
- 1 kruka rucolasallad
- 0,5 dl parmesanost
- 1 citron
Gör så här
- Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger, olivolja, salt och peppar i en stor skål. Strimla salami, skär paprika i bitar och halvera potatisen. Lägg i skålen.
- Tvätta citronen noggrant och torka. Riv av det yttersta gula skalet. Lägg oliver, kapris, hackad persilja i skålen och rör om. Vänd ned ruccola och riv till sist över parmesanost och citronskal.