Piementos de Padrón med havssalt

138 röster
4
Piementos de Padrón med havssalt
Foto: Ingvar Eriksson

Pepparfrukter att servera som tapas. Receptet kommerfrån boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g pimiento de padrón
  • 4 msk neutral olja
  • rikligt med havssalt

Gör så här

  1. Stek dem på hög värme i olja, ca 1 minut.
  2. Krydda rikligt med havssalt.
5 mars 2012