Crostini med citronkräm, löjrom och finskuren rödlök
Crostini med citronkräm, löjrom och finskuren rödlök
10 ingredienser
Gör som Markus Aujalay, toppa crostini (rostad baguette i skivor) med citronkräm, löjrom och rödlök. Enkelt och festligt som tilltugg på festen!
När man serverar löjrom på små crostini, går det inte åt så mycket men känns ändå väldigt festligt. Servera dem som tilltugg till fördrinken eller till en soppa. /Markus Aujalay
Laga mat till många? Se Markus bästa tips i Masteclass
»
Ingredienser
- 1 baguette
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 citron, saft och finrivet skal
- 100 g Kalix löjrom
- rödlök, finskuren
- gräslök, finskuren
- svartpeppar
Gör så här
- Skiva baguette och lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, salta och peppra.
- Rosta i ugn på 220 grader i ca 5 minuter tills de fått lite färg.
- Vispa crème fraiche med elvisp tills den blir riktigt fluffig. Smaka av med citronskal och -saft.
- Lägg lite crème fraiche på varje crostini. Garnera med löjrom, rödlök och gräslök. Avsluta med lite svartpeppar. Servera direkt.