Pizza Margherita, Sandra Mastios recept

Pizza Margherita, Sandra Mastios recept
Foto: David Back
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Pizza Margherita, Sandra Mastios recept

10 ingredienser

Få saker är godare en en klassisk Margherita på riktig pizzadeg med fina råvaror. Här är Sandra Mastios recept ur boken PIZZA av Mastio

Här hittar du recept på Sandras pizzadeg >>

Ingredienser

portioner pizza

Tomatsås

  • 1 förp san marzanotomater, passerade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano, smulad

Pizza

  • 1 pizzadeg, boll
  • 1-1,5 dl tomatsås
  • 80 g fior di latte, torr mozzarella
  • 2 msk olivolja
  • 60 g färsk buffelmozzarella
  • 4-5 blad basilika

Gör så här

  1. Rör samman alla ingredienser till tomatsåsen noga.
  2. Förbered ugnen, högsta värme (ej varmluft då det torkar ut degen)
  3. Baka ut degbollen till ca 30 cm i diameter, pressa ej kanterna. Toppa med tomatsåsen i ett jämnt lager.
  4. Skär fior di latten i 7-8 mindre kuber och fördela jämnt över pizzan.
  5. Baka pizzan på en förvärmd baksten, låt pizzan få rejält med färg på kanterna.
  6. Pensla kanterna med olivoljan så fort pizzan är klar. Ringla över ytterligare olivolja, riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela över pizzan. Toppa med basilikan.