Margherita - Paolo Robertos recept

0 röster
20 m
4 pizzor
Margherita - Paolo Robertos recept
Foto: Daniel Ohlsson

Margherita: drottningen av pizzor. Paolo lär dig lyckas med tomatsåsen, tekniken för att baka ut degen till perfektion och vilken ost du ska ha på.

Receptet är ur boken Paolos pizza och pasta, Bonnier Fakta.

Visa mer
20 m
4 pizzor
4 portioner

Du behöver

  • 800 g San Marzanotomater, konserverade och hela
  • 400 g mozzarella
  • 20 basilikablad
  • ca 4 msk olivolja
  • ca 0,5 tsk salt
  • Parmigiano Reggiano, färskriven
  • 1 pizzadeg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader (ca 225 grader med varmluftsfunktion) och värm upp pizzastenen. Om man inte har pizzasten går det bra att använda ugnsplåt, insmord eller med bakplåtspapper.
  2. Förbered pizzafyllningen så att den är klar när degen är färdigjäst. Lägg tomaterna i en skål och krama försiktigt sönder dem. Rör i lite salt.
  3. Skär mozzarellan i skivor och lägg den i ett durkslag. Pressa lite lätt på dem med en gaffel för att få överflödig vätska att rinna ut.
  4. Lägg degbitarna på en arbetsyta och platta ut varje degbit med handflatan.
  5. Dra lite försiktigt och vrid degen på underlaget tills den är ganska tunn och har en fin rund form.
  6. Mjöla lite, både över och under degen så att den inte fastnar. Tryck med tummen runt, ca 1,5-2 cm innanför kanten, för att få den lite upphöjd vid gräddningen.
  7. Bred ut tomatsåsen med en cirkelrörelse. Toppa med basilika och färskriven Parmigiano Reggiano.
  8. Smula över mozzarella och ringla över olivolja.
  9. Grädda en pizza i taget på pizzastenen/ugnsplåten mitt i ugnen ca 10 minuter.
27 juni 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...