Mammas gubbröra

Mammas gubbröra
Foto: Frida Edlund

Mammas gubbröra

6

13 ingredienser

15 m

Mammas recept slår det mesta! Den här gubbröran har verkligen allt och kommer snabbt bli en ny favorit.

Vinter_hos_wood_bokomslag

Receptet är ur boken Vinter hos Wood av Sofia Wood, Norstedts.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 4 potatisar, kokta, kalla och tärnade (små)
  • 1 burk matjessill, finhackad
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 0,5 purjolök, finhackad
  • 2 msk dill, finhackad
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk kaviar
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Servering

  • dill
  • knäckebröd (eller krispigt tunnbröd)

Gör så här

  1. Skölj äggen i kallt vatten så att de blir lättare att skala innan du finhackar dem.
  2. Rör ihop ägg, potatis, sill, rödlök, purjolök, dill, gräddfil, majonnäs och kaviar. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera toppad med lite extra dill på knäcke eller krispigt tunnbröd.
TIPS!
Vinter_hos_wood_bokomslag

Receptet är ur boken "Vinter hos Wood"