Grillspett med baconlindad marulk - Markus Viksten

Grillad frukt på spett
Foto: Lena Holmsäter

Grillspett med baconlindad marulk - Markus Viksten

Av: Magnus Viksten

6 ingredienser

Marulken har fast, vitt kött som går bra ihop med baconets sälta. Den kan ersättas med svärdfisk, hälleflundra eller annan vit fisk.

Servera gärna med Grillade grönsaker.

Fler grillrecept
Kryddiga köttfärsbiffar
Grillspett med baconlindad marulk
Svart bönsalsa

Ingredienser

portioner
  • 600 g marulksfilé
  • 4 tsk dijonsenap
  • 8 skivor bacon
  • 4 grillspett
  • salt (efter smak)
  • malen svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Lägg träspetten i blöt i 30 minuter.
  2. Torka av fisken och skär den i 8 jämna bitar.
  3. Bre baconskivorna med dijonsenap och linda en baconskiva runt kanten på varje bit.
  4. Trä upp två bitar på varje spett.
  5. Krydda fisken med salt och peppar.
  6. Grilla spetten 2 minuter på varje sida över het glöd.