Grillspett med baconlindad marulk

Grillad frukt på spett
Foto: Lena Holmsäter

Grillspett med baconlindad marulk

6 ingredienser

Marulken har fast, vitt kött som går bra ihop med baconets sälta. Den kan ersättas med svärdfisk, hälleflundra eller annan vit fisk.

Servera gärna med

Grillade grönsaker

.

**Fler grillrecept
**

Kryddiga köttfärsbiffar

Grillspett med baconlindad marulk

Svart bönsalsa

Grillad frukt på spett

Ingredienser

portioner
  • 600 g marulksfilé
  • 4 tsk dijonsenap
  • 8 skivor bacon
  • 4 grillspett
  • salt (efter smak)
  • malen svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Lägg träspetten i blöt i 30 minuter.
  2. Torka av fisken och skär den i 8 jämna bitar.
  3. Bre baconskivorna med dijonsenap och linda en baconskiva runt kanten på varje bit.
  4. Trä upp två bitar på varje spett.
  5. Krydda fisken med salt och peppar.
  6. Grilla spetten 2 minuter på varje sida över het glöd.