Gräddtårta med jordgubbar
Gräddtårta med jordgubbar
10 ingredienser
52 min
Riktig sommarkänsla är det i denna underbara jordgubbstårta!
Ingredienser
- 1 tårtbotten (köp gärna färdig eller se recept nedan)
- 200 g vaniljkräm [ca 2 dl]
- 300 g grädde [ca 3 dl]
- 50 g jordgubbsylt [ca 0,5 dl]
- 100 g sockerlag [ca 1 dl]
- 2 msk jordgubbspuré (eller saft)
- 20 g jordgubbar
Till tårtbotten:
- 4 ägg
- 100 g strösocker
- 100 g vetemjöl
Gör så här
- Tårtbotten:
- Vispa ägg och socker poröst i 10-15 minuter.
- Sikta i 100 gram mjöl. Blanda försiktigt.
- Stjälp upp smeten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
- Baka i ugnen på 180 grader i cirka 17 minuter.
- Låt svalna. Dela den sedan i tre lika stora delar.
- Rör upp vaniljkrämen riktigt slät. Vispa grädden.
- Blanda sockerlag och jordgubbspuré (eller saft).
- Börja med att pensla lite sockerlag på nedre botten.
- Stryk på jordgubbsylt och en klick grädde.
- Lägg på nästa botten och pensla även den med sockerlag.
- Blanda vaniljkrämen med hälften av den vispade grädden till en gräddkräm, lägg en stor klick på tårtbottnen och stryk slätt.
- Lägg på den sista botten som också penslas med sockerlag.
- Stryk upp tårtan med resten av gräddkrämen så att den täcker tårtan helt.
- Fyll en spritspåse med resten av grädden och spritsa en kant runt tårtan, och några runda gräddbollar runt ovansidan på tårtan.
- Dekorera med svenska jordgubbar.