Lyxkorv med räksallad och potatiskrisp

Lyxkorv med räksallad och potatiskrisp Ny
Foto: TV4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Lyxkorv med räksallad och potatiskrisp

7

18 ingredienser

Wienerkorv i briochebröd toppad med syrlig och smörig spetskål, lyxig räksallad och friterat potatiskrisp. Ja, det här är verkligen ingen vanlig korv med bröd och dessutom alldeles för god för att inte testas!

Ingredienser

portioner4
  • 8 wienerkorvar
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 8 korvbröd, gärna brioche

Räksallad

  • 200 g handskalade räkor, grovt hackade
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk färsk pepparrot, riven (tub går också bra)
  • 2 msk bostongurka
  • salt

Spetskål

  • ca 200 g spetskål, fint strimlad
  • 40 g smör
  • 0,5 dl vatten
  • 1 citron, saften

Potatiskrisp

  • 1 bakpotatis, skalad
  • salt

Gör så här

  1. Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dijonsenap, chilisås, pepparrot, och bostongurka till räksalladen. Smaka av med salt.
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll i vattnet och lägg i den strimlade spetskålen. Låt hastigt koka i någon minut. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt.
  3. Strimla potatisen fint. Lägg den i ljummet saltat vatten i några minuter. Ta upp ur vattnet och torka väl. Fritera den krispig i olja. Ta upp och låt rinna av.
  4. Koka upp vatten med kryddpepparkorn och lagerblad i en stor kastrull. Lägg i korven och låt sjuda riktigt varm i ca 10 minuter.
  5. Lägg korv i bröden och toppa med spetskål, räksallad och krispig potatis.