Lyxkorv med räksallad och potatiskrisp
Lyxkorv med räksallad och potatiskrisp
18 ingredienser
Wienerkorv i briochebröd toppad med syrlig och smörig spetskål, lyxig räksallad och friterat potatiskrisp. Ja, det här är verkligen ingen vanlig korv med bröd och dessutom alldeles för god för att inte testas!
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 8 wienerkorvar
- 3 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- 8 korvbröd, gärna brioche
Räksallad
- 200 g handskalade räkor, grovt hackade
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk chilisås
- 1 msk färsk pepparrot, riven (tub går också bra)
- 2 msk bostongurka
- salt
Spetskål
- ca 200 g spetskål, fint strimlad
- 40 g smör
- 0,5 dl vatten
- 1 citron, saften
Potatiskrisp
- 1 bakpotatis, skalad
- salt
Gör så här
- Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dijonsenap, chilisås, pepparrot, och bostongurka till räksalladen. Smaka av med salt.
- Smält smöret i en kastrull. Häll i vattnet och lägg i den strimlade spetskålen. Låt hastigt koka i någon minut. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt.
- Strimla potatisen fint. Lägg den i ljummet saltat vatten i några minuter. Ta upp ur vattnet och torka väl. Fritera den krispig i olja. Ta upp och låt rinna av.
- Koka upp vatten med kryddpepparkorn och lagerblad i en stor kastrull. Lägg i korven och låt sjuda riktigt varm i ca 10 minuter.
- Lägg korv i bröden och toppa med spetskål, räksallad och krispig potatis.