Lyxig smörgås med hummer, majonnäs och grönsaker

Lyxig smörgås med hummer, majonnäs och grönsaker
Foto: TV4

Lyxig smörgås med hummer, majonnäs och grönsaker

Av: Mats - Eksjö

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 min

Lyxig och lättlagad förrätt med hummer som imponerar på gästerna. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 landgångsbröd
  • 0,5 hummerstjärt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 rädisa
  • 50 g gurka, skalad
  • 10 ärtskott
  • 0,5 msk olivolja
  • 5 dillvippor

Gör så här

  1. Stansa ut 4 stycken, ca 4 cm i diameter, runda bitar av brödet.
  2. Skala hummern och dela upp köttet i 4 bitar. Fyll majonnäsen i en spritspåse. Skiva rädisan i tunna skivor och skär gurkan i små tärningar.
  3. Fördela majonnäs, rädisor, gurka, ärtskott och hummer på brödet. Strax innan du serverar, häll lite olivolja över och garnera med dill.