Lyxig avokadosoppa med löjrom
Lyxig avokadosoppa med löjrom
21 ingredienser
En lyxig krämig soppa som serveras med minilangos. Den perfekta kombinationen när du vill servera något riktigt speciellt.
Ingredienser
- 2 avokador (mogna)
- 5 dl hönsbuljong, kall
- 2 dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
Topping
- 80 g löjrom
- 0,5 rödlök
- 2 dl crème fraîche
- färsk dill
- citron
- löjrom
- crème fraîche
- rödlök
- dill
- citron
Minilangos 14 stycken
- 25 g jäst
- 2 dl vatten, kallt
- 1 kokt potatis, skalad
- 6 dl vetemjöl (ca)
- 1 tsk salt
- 0,5 l frityrolja
Gör så här
Soppa
- Dela avokadon, gröp ur köttet och mixa ihop med hönsbuljongen.
- Vispa grädden med elvisp några minuter tills den börjar tjockna och blanda ner i avokado- blandningen. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa soppan med en rejäl klick löjrom, skalad och hackad rödlök, crème fraiche, färsk dill och skivor av citron.
Minilangos
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen har löst sig.
- Riv den kokta potatisen i en bunke och rör ihop med mjölet. Tillsätt jästblandningen och saltet. Arbeta ihop till en slät deg och låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
- Ta upp degen på en mjölad bänk och kavla ut tills den är 1 centimeter tjock. Stansa ut cirka 14 rundlar 6–7 centimeter i diameter och lägg på ett fat. Låt jäsa i cirka 15 minuter.
- Hetta upp olja i en kastrull till 160–180 grader och fritera bröden i omgångar, cirka 2 minuter per sida. Ta upp langosen och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Toppa de friterade bröden med löjrom, crème fraiche, skalad och hackad rödlök, dill och skivor av citron.