Löjromssill de luxe

5 röster
20 m
4-6
20 m
4-6

Du behöver

  • 1 skiva vörtbröd
  • 4 sillfiléer, inlagda
  • 1 rödlök
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka gräslök
  • 50 g smör
  • 1 dl crème fraîche
  • 50 g löjrom
  • 1 citron
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Riv brödet i små bitar och rosta i torr panna.
  2. Skär sillen i vackra bitar och lägg på ett fat.
  3. Skiva rödlök, schalottenlök och gräslöken.
  4. Bryn smöret och slå det över sillen.
  5. Skeda ut crème fraichen och löjrommen på fatet med sillen.
  6. Garnera med lökringar, gräslök och toppa med brödet.
  7. Riv även över lite citronskal och nymald vitpeppar.
24 december 2019