Ljummet smörrebröd med inlagd sill

Ljummet smörrebröd med inlagd sill
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Ljummet smörrebröd med inlagd sill

11 ingredienser

20 m

Ljummet smörrebröd med inlagd sill, cheddarost, äggröra med ramslök, löjrom och brynt smör –hur gått låter inte det? En perfekt rätt till buffén eller att servera precis som den är!

Ingredienser

portioner
  • 2 sillfiléer, inlagda
  • 1 kruka gräslök
  • 1 knippe ramslök
  • 3 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 dl cheddarost, riven
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skivor bröd (mörkt)
  • 50 g smör
  • 1 msk löjrom

Gör så här

  1. Skär sillen fint.
  2. Hacka gräslöken.
  3. Skär ramslöken och spara topparna.
  4. Knäck äggen och slå på grädden. Blanda med osten, salt och vitpeppar.
  5. Slå smeten i en panna och grädda äggröran fluffig. Rör med en trägaffel.
  6. Vänd sedan ner ramslöken.
  7. Lägg äggröran på brödet och sedan sillen.
  8. Bryn smöret och slå det över mackan.
  9. Garnera med löjrom, gräslök och lite nymald vitpeppar.