Ljummet smörrebröd med inlagd sill
Ljummet smörrebröd med inlagd sill
11 ingredienser
20 m
Ljummet smörrebröd med inlagd sill, cheddarost, äggröra med ramslök, löjrom och brynt smör –hur gått låter inte det? En perfekt rätt till buffén eller att servera precis som den är!
Ingredienser
- 2 sillfiléer, inlagda
- 1 kruka gräslök
- 1 knippe ramslök
- 3 ägg
- 2 msk grädde
- 1 dl cheddarost, riven
- salt
- vitpeppar
- 4 skivor bröd (mörkt)
- 50 g smör
- 1 msk löjrom
Gör så här
- Skär sillen fint.
- Hacka gräslöken.
- Skär ramslöken och spara topparna.
- Knäck äggen och slå på grädden. Blanda med osten, salt och vitpeppar.
- Slå smeten i en panna och grädda äggröran fluffig. Rör med en trägaffel.
- Vänd sedan ner ramslöken.
- Lägg äggröran på brödet och sedan sillen.
- Bryn smöret och slå det över mackan.
- Garnera med löjrom, gräslök och lite nymald vitpeppar.