Ljummet smörrebröd med inlagd sill

19 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 sillfiléer, inlagda
  • 1 kruka gräslök
  • 1 knippe ramslök
  • 3 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 dl cheddarost, riven
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skiva bröd (mörkt)
  • 50 g smör
  • 1 msk löjrom

Gör så här

  1. Skär sillen fint.
  2. Hacka gräslöken.
  3. Skär ramslöken och spara topparna.
  4. Knäck äggen och slå på grädden. Blanda med osten, salt och vitpeppar.
  5. Slå smeten i en panna och grädda äggröran fluffig. Rör med en trägaffel.
  6. Vänd sedan ner ramslöken.
  7. Lägg äggröran på brödet och sedan sillen.
  8. Bryn smöret och slå det över mackan.
  9. Garnera med löjrom, gräslök och lite nymald vitpeppar.
9 april 2020