Liten räkbakelse med avokadokräm och löjrom

0 röster
4
Liten räkbakelse med avokadokräm och löjrom
Foto: TV4

En vacker liten förrätt som passar perfekt till nyårsmiddagens inledande bubbel.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 avokado
  • 1 tsk limejuice
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 blad gelatin
  • 8 skivor formbröd
  • smör till stekning
  • 16 räkor
  • 50 g löjrom
  • gröna sallatsblad
  • Örtolja:
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • färska örter

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i blöt i lite vatten. Skala avokadon, ta bort kärnan och gröp ut fruktköttet. Mixa det med lime, vitlök och grädde. Krydda blandningen med salt och peppar. Tillsätt smält gelatinblad och ställ röran kallt.
  2. Mixa färska örter, olivolja och vitlök till en örtolja. Slunga sallatsbladen med örtoljan. Fördela salladen på 4 assietter.
  3. Tryck ut rundlar ur brödet och stek i smör. Varva brödet med avokadoröran till små bakelser. Översta lagret ska vara avokadoröra. Dekorera med räkor och löjrom. Lägg upp bredvid salladen och servera genast.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept