Lerpottasill med brynt smör
Lerpottasill med brynt smör
7 ingredienser
15 m
En klassisk lerpottasill är alltid ett populärt inslag på en buffé, inte minst till jul!
Ingredienser
- 8 matjessillfiléer, grovskurna
- 8 ägg, löskokta och delade i kvartar
- 2 rödlökar, skalade och finhackade
- 0,5 knippe dill, grovskuret
- 0,5 knippe gräslök, finhackat
- 16 färskpotatisar, nykokta och delade (löskokta)
- 300 g smör, brynt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bottna åtta små ugnsfasta formar med matjessill och ställ in dem någon minut i ugnen.
- Blanda ägg, rödlök, dill och gräslök.
- Ta ut matjessillen ur ugnen och lägg på potatis och ägghack.
- Servera genast med brynt smör vid sidan om som var och en får skeda över.