Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill med brynt smör
Foto: Tv4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Lerpottasill med brynt smör

7 ingredienser

15 m

En klassisk lerpottasill är alltid ett populärt inslag på en buffé, inte minst till jul!

Ingredienser

portioner
  • 8 matjessillfiléer, grovskurna
  • 8 ägg, löskokta och delade i kvartar
  • 2 rödlökar, skalade och finhackade
  • 0,5 knippe dill, grovskuret
  • 0,5 knippe gräslök, finhackat
  • 16 färskpotatisar, nykokta och delade (löskokta)
  • 300 g smör, brynt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bottna åtta små ugnsfasta formar med matjessill och ställ in dem någon minut i ugnen.
  3. Blanda ägg, rödlök, dill och gräslök.
  4. Ta ut matjessillen ur ugnen och lägg på potatis och ägghack.
  5. Servera genast med brynt smör vid sidan om som var och en får skeda över.