Mandelkräm

Mandelkräm
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Mandelkräm

8 ingredienser

Mandelkrämen serveras till exempel till rabarber- och jordgubbscobbler.

Här hittar du receptet på

Leilas rabarber- och jordgubbscobbler

.

Vad gör jag med alla äggvitor som blir över? Här är ett par tips:

Macarons i flera smaker

Zabaglione med färska bär

Leilas sega maränger

Ingredienser

portioner
  • 8 äggulor (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 msk majsstärkelse
  • 3 msk amarettolikör
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 bittermandel, rivna
  • 1 dl grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  2. Koka upp 3 dl av vispgrädden samt mjölken med riven bittermandel.
  3. Vispa ner den varma vätskan i äggsmeten.
  4. Blanda ut majsstärkelsen med amaretto och rör i blandningen i äggsmeten.
  5. Häll tillbaka smeten i kastrullen.
  6. Sjud krämen under vispning tills den tjocknat ordentligt och blivit blank i färgen.
  7. Låt svalna till kylskåpskall.
  8. Vispa de resterande 3 decilitrarna grädde och blanda med grekisk yoghurt, vänd ner detta i krämen.