Grundrecept till kräftlag

Grundrecept till 3 kg kräftor
Foto: Matton
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Grundrecept till kräftlag

5 ingredienser

Med Leif Mannerströms recept kan du enkelt koka kräftor till kräftskivan. Klassisk kräftlag med mörkt öl och krondill.

Ingredienser

portioner kg kräftor
  • 5 l vatten
  • 2,25 dl grovt salt
  • 3 msk farinsocker (eller motsvarande mängd sockerbitar)
  • 0,5 mörk öl
  • krondill

Gör så här

  1. Skölj kräftorna under rinnande vatten i ca 1 timme i vasken.
  2. Koka vattnet och ta i rejält med krondill, låt sjuda i 15 min. Ta upp dillen med hålslev. Lägg i kräftorna och lägg i ny krondill. Stormkoka ett par minuter.
  3. Ställ kräftorna att kallna i spadet till nästa dag. Smaka gärna av spadet - det ska vara saltare än man kan tro!