Glutenfri blåbärspaj med nötbotten
Glutenfri blåbärspaj med nötbotten
9 ingredienser
Glutenfri blåbärspaj med pajdeg gjord på fiberhusk, pecannötter och hasselnötter. Recept från kokboken LCHQ.
Läs mer om boken
Ingredienser
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl pekannötter
- 1 ägg
- 0,5 msk fiberhusk
- 2 msk vatten
- 1 tsk honung, flytande
- 1 tsk kokosolja
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl färska blåbär
Gör så här
- Finhacka nötterna i en matberedare till ett fint ”mjöl”.
- Blanda i ägg, fiberhusk, vatten och honung.
- Låt svälla i cirka 10 minuter.
- Smörj fyra portionsformar med kokosfett och fördela degen i dem.
- Grädda i ugn på 200 grader i cirka 20 minuter. Låt pajerna svalna.
- Vispa grädde och fördela på pajerna. Garnera med blåbär.