Laxtartar med ramslöks- och jalapeñomajonnäs samt puffat ris

12 röster
30 m
4

Sushi på nytt vis - tärnad lax som serveras med het jalapeñomajonnäs och friterat ris.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 100-150 g lax
  • 5 jalapeños
  • 20 g ramslök
  • 3 dl matolja
  • 4 äggulor
  • 1 dl sushiris
  • olja, till fritering
  • ponzu, finns att köpa på asiatisk livsmedelsbutik
  • 1 rättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Tärna lax och hacka 1 jalapeño i tärningar, blanda ihop.
  2. Mixa olja med övriga jalapeños utan kärnor samt ramslöken, sila sedan.
  3. Slå sedan en majonnäs på äggula och den gröna oljan, smaka upp med salt och peppar.
  4. Skiva rättika tunt och värm upp ättika, socker, vatten och slå detta på rättikan och kyl ner.
  5. Koka sushiriset tills genomkokt och häll av vattnet. Värm sedan oljan och fritera riset tills det puffar till. Dags för servering.
25 mars 2016

Laddar fler recept