• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Laxtartar med örter och gulbeta

6 röster
20 m
4-6
20 m
4-6

Du behöver

  • 300 g lax
  • 1 burk kapris (liten burk)
  • dill
  • persilja
  • gräslök
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe ramslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk brännvin, kryddat OP Andersson
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 gulbetor, kokta

Servering

  • surdegsbröd, rostat

Gör så här

  1. Tärna laxen i mindre tärningar.
  2. Häll av kaprisen och låt den torka på ett papper.
  3. Hacka örter, schalottenlök och ramslök. Men spara topparna på ramslöken.
  4. Blanda laxen med örterna samt senap, brännvinet, olja, finrivet citronskal, salt och vitpeppar.
  5. Skiva gulbetan tunt och lägg på ett fat.
  6. Lägg sedan laxtartaren på gulbetan och garnera med kaprisen, lite örter och ramslöken.
  7. Servera lite rostad surdegsbröd till.
9 april 2020