Laxtartar med korianderfröolja, sesam och rödlök

1 röst
1 dygn

Lika gott till förrätt som huvudrätt - laxtartar med koriander, marinerad rödlök och sesamdressing.

Som förrätt använd 60 g lax per person, som varmrätt 120 g per person.

Visa mer
1 dygn

Du behöver

Laxtartar

  • fryst lax
  • rapsolja
  • korianderfrön, 2 msk per 1 dl olja
  • salt och vitpeppar

Sesamoljedressing

  • 1 dl sesamolja
  • 1-2 lime
  • färsk chili
  • flytande honung
  • vitlök
  • salt

Marinerad rödlök med färsk koriander

  • 2 medelstora rödlökar, finhackas
  • 1-2 lime, saften av
  • färsk koriander, finhackad
  • socker

Gör så här

  1. Laxtartar
    Rosta korianderfröna i stekpannan. Mixa med oljan, låt stå och dra någon dag i rumstemperatur.
  2. Efter tycke - sila av oljan, oljan förvaras sen i kylskåp.
  3. Tärna laxen, helst innan den är helt tinad. Tillsätt salt, vitpeppar och smaksätt med korianderfröoljan.
  4. Sesamdressing
    Pressa saften ur limen in i oljan.
  5. Kärna ur och finhacka chilin.
  6. Smaksätt efter eget tycke med kryddorna och honungen, rör ihop och låt stå och dra lite i rumstemperatur, förvaras sen i kylskåp.
  7. Marinerad rödlök med färsk koriander
    Blanda ihop och låt stå och dra i rumstemperatur, förvaras sen i kylskåp.
22 april 2016

Laddar fler recept