• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Laxrulle med löjrom och chiliräkor

Laxrulle med löjrom och chiliräkor
Foto: TV4

Laxrulle med löjrom och chiliräkor

12 steg att laga

12 ingredienser

1h 20m

Rullar av gravad lax, fyllda med pepparrot och wasabi, serveras med marinerade och stekta räkor, löjrom och vitlöksbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g gravad lax
  • 300 g räkor med skal
  • 200 g Kalix löjrom
  • 4 msk pepparrotsvisp
  • 2-4 tsk wasabipasta
  • 0,5 rödlök
  • 4 bit hårdbröd, tunt
  • 4 vitlöksbröd
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlök
  • 1,5 dl olivolja
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala räkorna.
  3. Blanda med olivolja, hackad chili och pressad vitlök.
  4. Låt dra i ca 1 timme.
  5. Stek räkorna på het värme tillsammans med marinaden.
  6. Skiva laxen i tunna skivor.
  7. Bred på pepparrotsvisp och lägg på en liten klick wasabi.
  8. Rulla ihop skivorna och skär i små bitar.
  9. Lägg löjrom i ett snapsglas, lägg i en liten bit hårt tunt bröd.
  10. Toppa med finhackad rödlök och lite dill.
  11. Värm vitlöksbrödet i ugnen i ca 5–10 minuter.
  12. Servering
    
Ställ glaset på en tallrik och lägg sedan några laxrullar, räkor och varmt vitlöksbröd på tallriken.