Laxrulle med löjrom och chiliräkor

18 röster
1h 20m
4

Rullar av gravad lax, fyllda med pepparrot och wasabi, serveras med marinerade och stekta räkor, löjrom och vitlöksbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1h 20m
4

Du behöver

  • 250 g gravad lax
  • 300 g oskalade räkor
  • 200 g Kalix-löjrom
  • 4 msk pepparrotsvisp
  • 2-4 tsk wasabipasta
  • 0,5 rödlök
  • 4 bitar hårdbröd, tunt
  • 4 vitlöksbröd
  • 1 röd chili
  • 1 vitlök
  • 1,5 dl olivolja
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala räkorna.
  3. Blanda med olivolja, hackad chili och pressad vitlök.
  4. Låt dra i ca 1 timme.
  5. Stek räkorna på het värme tillsammans med marinaden.
  6. Skiva laxen i tunna skivor.
  7. Bred på pepparrotsvisp och lägg på en liten klick wasabi.
  8. Rulla ihop skivorna och skär i små bitar.
  9. Lägg löjrom i ett snapsglas, lägg i en liten bit hårt tunt bröd.
  10. Toppa med finhackad rödlök och lite dill.
  11. Värm vitlöksbrödet i ugnen i ca 5–10 minuter.
  12. Servering
    
Ställ glaset på en tallrik och lägg sedan några laxrullar, räkor och varmt vitlöksbröd på tallriken.
14 december 2017

Fler goda recept