Lax med sallad på färsk vitkål, gulbetor och fänkål i söt senapsdressing

Lax med sallad på färsk vitkål, gulbetor och fänkål i söt senapsdressing
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Lax med sallad på färsk vitkål, gulbetor och fänkål i söt senapsdressing

12 ingredienser

Fräsch god brunchrätt med skivad rå lax som serveras med gulbetor, vitkål och fänkål samt en söt senapsdressing.

Ingredienser

  • 400 g rå lax (av typen Salma eller Fröya)
  • 400 g gulbeta
  • 300 g vitkål
  • 1 fänkål
  • 1-2 färska lökar
  • 3 msk grovkornig svensk senap
  • 1 msk äppelcidervinäger (alt annan vinäger)
  • 1 msk honung, flytande
  • 0,5 dl olja, med neutral smak
  • salt

Till servering

  • valfria färska örter
  • rädisa

Gör så här

  1. Koka betorna ca 40 minuter i saltat vatten tills de är genommjuka. Skölj i kallt vatten och dra bort skalet. Tärna betorna.
  2. Ansa och finstrimla vitkålen, fänkålen och färsklöken.
  3. Vispa samman senap, vinäger och honung. Tillsätt därefter oljan under ständig vispning. Blanda dressingen med grönsakerna och smaka av med salt.
  4. Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat. Toppa med den goda salladen. Toppa gärna med lite hyvlade rädisor och färska örter.