I samarbete med WW ViktVäktarna

Räkpaj

102 röster
50 m
6
Lättlagad räkpaj
Foto: WW ViktVäktarna

Ost och räkor är en fantastisk kombination, här tillsammans med dill i en smarrig paj. Välj gärna en lagrad ost för mer smak.​

SmartPoints per portion: 10

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
50 m
6

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g flytande margarin
  • 1,5 dl riven ost, 17%
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 300 g skalade räkor (1 kg med skal)
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde, 4%
  • dill
  • 3 dl lagrad ost 17%, riven
  • salt och peppar

Servering

  • sallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, margarin, riven ost och vatten till en jämn deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, nagga den och grädda i ugn ca 10-15 minuter.
  3. Skala under tiden räkorna. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, dill och riven ost. Salta och peppra.
  4. Lägg räkorna i pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ugn ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  5. Servera med sallad.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...