Räkpaj

158 röster
50 m
6
50 m
6

Du behöver

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g flytande margarin
  • 1,5 dl ost 17 %, riven
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 300 g skalade räkor [1 kg med skal]
  • 3 ägg
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde
  • dill
  • 3 dl lagrad ost, riven (17 %)
  • salt
  • peppar

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, margarin, riven ost och vatten till en jämn deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, nagga den och grädda i ugn ca 10-15 minuter.
  3. Skala under tiden räkorna. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, dill och riven ost. Salta och peppra.
  4. Lägg räkorna i pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ugn ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  5. Servera med sallad.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016