• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Räkpaj

Lättlagad räkpaj
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Räkpaj

5 steg att laga

12 ingredienser

50 m

Ost och räkor är en fantastisk kombination, här tillsammans med dill i en smarrig paj. Välj gärna en lagrad ost för mer smak.​

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g flytande margarin
  • 1,5 dl ost 17 %, riven
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 300 g skalade räkor [1 kg med skal]
  • 3 ägg
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde
  • dill
  • 3 dl lagrad ost, riven (17 %)
  • salt
  • peppar

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, margarin, riven ost och vatten till en jämn deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, nagga den och grädda i ugn ca 10-15 minuter.
  3. Skala under tiden räkorna. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, dill och riven ost. Salta och peppra.
  4. Lägg räkorna i pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ugn ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  5. Servera med sallad.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna