Lätt potatissallad

39 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk persilja

dressing

  • 1 msk dijonsenap (med honungssmak)
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatis i saltat vatten. Låt svalna och dela den.
  2. Skala och hacka eller skiva lök, halvera sockerärter och blanda med potatisen.
  3. Rosta pinjenötter i torr panna. Hacka persilja.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och vänd ner i potatissalladen, blanda försiktigt. Strö över pinjenötter och persilja.
Tips!
Sill- och potatispaj

Fler tips från WW ViktVäktarna

14 juni 2017