Långbrosill anno 2009
Långbrosill anno 2009
11 ingredienser
15 m
”Varje jul gör vi en ny Långbrosill till Julbordet – det här är en av dem som varit allra mest populär. Perfekt till alla högtider och tillfällen där sillen är en klassik del.” /Fredrik Eriksson
Ingredienser
- ca 300 g inlagd sill
- 1 ägg, hårdkokt
- 2 färskpotatisar, kokta (eller små delikatesspotatis)
- 1,5 dl inläggningsgrönsaker (eller pickles)
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk majonnäs
- 1 msk skånsk senap
- 1 msk dill, hackad
- 1 msk gräslök, hackad
- salt
- vitpeppar, nymald
Gör så här
- Skär sillen i grova bitar. Skala ägget och skär det i bitar.
- Tärna potatisen och grönsakerna (spara 0,5 dl grönsaker till garneringen).
- Blanda alltsammans med crème fraiche och majonnäs.
- Smaksätt med senap, örter, salt och peppar.