Långbrosill anno 2009

13 röster
15 m
4

”Varje jul gör vi en ny Långbrosill till Julbordet – det här är en av dem som varit allra mest populär. Perfekt till alla högtider och tillfällen där sillen är en klassik del.” /Fredrik Eriksson

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 300 g inlagda sillfiléer
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 2 färskpotatisar, kokta (eller små delikatesspotatis)
  • 1,5 dl inläggningsgrönsaker (eller pickles)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt
  • vitpeppar, nymald
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär sillen i grova bitar. Skala ägget och skär det i bitar.
  2. Tärna potatisen och grönsakerna (spara 0,5 dl grönsaker till garneringen).
  3. Blanda alltsammans med crème fraiche och majonnäs.
  4. Smaksätt med senap, örter, salt och peppar.
6 juni 2019

Laddar fler recept...