• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Långbrosill anno 2009

13 röster
15 m
4
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 300 g inlagd sill
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 2 färskpotatisar, kokta (eller små delikatesspotatis)
  • 1,5 dl inläggningsgrönsaker (eller pickles)
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt
  • vitpeppar, nymald

Gör så här

  1. Skär sillen i grova bitar. Skala ägget och skär det i bitar.
  2. Tärna potatisen och grönsakerna (spara 0,5 dl grönsaker till garneringen).
  3. Blanda alltsammans med crème fraiche och majonnäs.
  4. Smaksätt med senap, örter, salt och peppar.
6 juni 2019