Kyckling”ramen” med pekingägg, sobanudlar och svampbuljong

45 m
4
Kyckling”ramen” med pekingägg, sobanudlar och svampbuljong
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Buljong

  • 1 l vatten
  • 50 g karljohan svamp, torkad
  • 50 g kantarell, torkad
  • 2 citrongräs
  • 1 bit ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 dl soja
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 lime, skal och saft
  • 2 msk sesamolja

Pekingägg

  • 4 små ägg
  • 1 dl soja
  • 1 bit ingefära

Kyckling

  • 2 kycklingbröst, ekologiska
  • salt och peppar
  • matolja, till stekning

Övrigt

  • 1 broccoli
  • 100 g ostronskivling
  • 1 pkt soba nudlar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Buljong
    Koka upp vatten med torkad svamp, krossat och skivat citrongräs, riven ingefära och pressad vitlök. Tillsätt soja och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Dra av från spisen och låt dra. Lägg i chili mot slutet för att kontrollera hetta och smak. Smaka av med limeskal, limesaft och sesamolja. Sila vid servering och slå kokhet över rätten.
  3. Pekingägg
    Koka upp soja och vatten med riven ingefära. Lägg i äggen och koka i 8 minuter. Tag upp äggen och kyl i kallt vatten hastigt. Skala och lägg ner i soja lagen igen
  4. Kyckling
    Salta och peppra kycklingen runt om. Stek kycklingbröstet i lite matolja på medel värme. Börja med skinnsida och vänd sedan. Baka i ugn på 110 c till en innertemp på 60 c. Tag ut och skär brösten i skivor.
  5. Övrigt
    Skär ner broccoli i grova bitar. Råstek broccoli och ostronskivling. Koka soba nudlar i lättsaltat vatten vid servering. Arrangera nudlar, grönsaker, halverade ägg och kyckling i tallriken. Toppa med en liten sallad på finskuren salladslök och koriander. Slå buljongen över rätten vid servering.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept